Real Betis skrällde och vann mot Real Madrid

Hemmalaget inledde matchen väldigt bra. Dem grönvita ville ha revansch efter förnedringen i Sevilla-derbyt förra veckan och man tog från minut ett kontroll över matchen. Dem spanska mästarna var chockade av aggressiviteten från Real Betis-spelarna och 1-0-målet skulle komma i den 17:e minuten. Benat skaffade sig en fri yta framför straffområdet efter att han lätt borstat av sig en passiv Khedira. Han avlossar sedan ett pressat skott i det högra hörnet där Casillas är chanslös. Drömstart för Betis!

Marängerna vaknade upp efter 1-0-målet och man började använda flankerna för att komma runt Real Betis-försvaret. Både dí Maria och Ronaldo försökte med skott men Adrian stod i vägen.

Real Madrid fortsatte pressa Betis den resterande delen av halvleken men förgäves. Det stod 1-0 på resultattavlan efter 45 spelade minuter.

Real Madrid inledde den andra halvleken som dem avslutat den första, dvs med en intensiv press. En omtalad situation som kommer diskuteras är Benzemas felaktigt bortdömda mål i den 54:e minuten då linjedomaren vinkade för offside.

Ronaldo och Benzema var båda väldigt nära på att kvittera i den 60:e minuten. Ronaldos skott räddades med en benparad av Adriano. Returen gick mot Benzema men Angel offrade sig och rensade bort  bollen framför näsan på fransosen.

Med tio minuter kvar att spela började Coentrao blöda rejält från det ena ögonbrynet. I och med att Mourinho redan använt sina tre byten så fick Fabio snabbt bli omplåstrad och inkastad i hetluften igen.

Real Madrid försökte desperat jaga en kvittering men Real Betis slet och kämpa till sig tre viktiga poäng. Om Barcelona slår Levante imorgon kommer gapet mellan dem två giganterna öka till elva poäng.