Ragnar Sigurdsson jagas av Tottenham och Leicester

Ragnar Sigurdsson jagas av Tottenham och Leicester

Premier League-klubbar jagar Islands Sigurdsson

Ett mål, en frilägestackling och att bli utsedd till matchens bästa spelare mot England har gjort sitt. Nu jagar flera Premier League-klubbar isländske succémittbacken Ragnar Sigurdsson. Leicester och Tottenham uppges just nu leda jakten.  

Ragnar Sigurdsson har förmodligen haft en av sina bästa somrar någonsin hittills i år.
I det Island som tagit sig hela vägen till kvartsfinal i EM 2016 har Sigurdssons försvarsspel stuckit ut i mängden. Tillsammans med Karí Arnason har han styrt bort inlägg och inspel mot lag som Portugal och England, samt hållit undan spelare som Cristiano Ronaldo.
I åttondelsfinalen mot England gjorde han dessutom mål, för att senare i matchen glidtackla bort en Jamie Vardy i ett friläge. En match han senare valdes till bästa spelare i.

LÄS MER: SJU ANLEDNINGAR TILL VARFÖR ALLA ÄLSKAR ISLAND

Leicester och Tottenham leder jakten

På de brittiska öarna har Premier League-klubbarna – förmodligen mycket tack vare matchen mot just England – nu vaknat.
   The Guardian rapporterar att Leicester, Tottenham och Liverpool alla är på jakt efter islänningen, som till vardags spelar i FC Krasnodar. De två förstnämnda ska just nu ligga i framkant för att värva 30-åringen, då spelarens representanter redan startat samtal med klubbarna.
Både Leicester och Tottenham är högst angelägna att förstärka sitt försvar inför sitt Champions League-spel till hösten. Sigurdsson ses då som ett perfekt komplement till de försvarare de redan har i truppen.

LÄS MER: LEICESTER VÄRVAR FRÅN LA LIGA

Prislapp: Fem miljoner euro

Även i Tyskland finns intresse för mittbacken. Schalke och Wolfsburg sägs båda vilja värva Sigurdsson, men det kan bli en svår uppgift för de tyska klubbarna. Huvudpersonen själv ska enligt The Guardian nämligen föredra en flytt till Premier League.
Prislappen på Ragnar Sigurdsson – som lämnade Island som tjugoåring för IFK Göteborg – uppges ligga på cirka fem miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply