Radamel Falcao kan återvända till Atlético Madrid

Radamel Falcao nära comeback i Atlético Madrid

Radamel Falcao, 29, är på väg mot en återkomst till Atlético Madrid. Colombianen, som just nu år utlånad från Monaco till Chelsea, är på plats i den spanska huvudstaden för att få igenom en övergång.

Radamel Falcao gjorde succé under sina två säsonger i Atlético Madrid mellan 2011 och 2013. Den colombianske landslagsanfallaren noterades för sammanlagt 70 mål på 90 matcher i Atlético-tröjan innan övergången till Monaco sommaren 2013.

Misslyckade utlåningar till Premier League

Efter endast en säsong i franska Ligue 1 lånades 29-åringen ut till Manchester United på transferfönstrets sista dag hösten 2014. Sejouren på Old Trafford utvecklades dock till ett rejält misslyckande med fyra mål på 29 matcher som facit och inför den nuvarande säsongen lånades han i stället ut till ligakonkurrenterna Chelsea.

Tiden på Stamford Bridge har präglats av ytterst begränsad speltid (endast en start samt åtta inhopp i Premier League hittills) och på senare tid även en lårskada. Falcao har inte spelat en match sedan 31 oktober och har bara lyckats hitta nätet en gång på hela säsongen.

Comeback i Atlético – eller bär det av till Kina?

Nu kommer uppgifter från brittiska Telegraph som hävdar att colombianen är nära en återkomst till Atlético Madrid, där han fortfarande är omtyckt av supportrarna. Spanska källor har berättat för Telegraph att Falcao spenderar dagen på ett hotell i Madrid medan agenten Jorge Mendes försöker förhandla med Atlético, Monaco och Chelsea om en övergång.

Chelsea vill avbryta det säsongslånga lånet i förtid och skicka tillbaka anfallaren till Monaco eftersom han inte levt upp till Londonklubbens förväntningar. Därifrån kan sedan en övergång till Madrid förhandlas fram.

Även om det inte bär av till Madrid kan Falcao fortfarande hitta en ny klubb. Jiangsu Suning i den kinesiska ligan har också nämnts som en möjlig destination och transferfönstret i Kina stänger inte förrän 26 februari.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365