Premier League eller La Liga för Alderweireld?

TOBY ALDERWEIRELD ÄR OSÄKER PÅ OM DET BLIR LA LIGA ELLER PREMIER LEAGUE

Mittbacken var en oerhörd succé i Southampton då han bildade ett av ligans bästa försvar tillsammans med José Fonte. Han vet dock inte hur han framtid ser ut då han återvänder till Atlético Madrid inom kort.

Southampton var kanske den största överraskningen under säsongen i Premier League. Trots att man hade sålt flertalet nyckelspelare så lyckades tränaren Ronald Koeman, med hjälp av några värvningen, ett par lån och en hel del egna produkter få fram en väldigt positiv sjundeplats i Premier League, en plats som dessutom gav Europa League-spel.

Lagets kännetecken var det ramstarka försvaret. Nathaniel Clyne, Toby Alderweireld, José Fonte och Ryan Bertrand tillsammans med målvakten Fraser Forster bilade en av ligans absolut starkaste försvar som endast släppte in 33 mål, ett mål mindre än Chelsea som släppte in minst mål i ligan. Alderweireld var ett av Koemans lån som slutade så bra och han har imponerat så mycket att just Chelsea har visast intresse för honom. Men först ska han tillbaka till Atlético Madrid innan hans framtid bestäms.

Flera klubbar i Premier League kastar lystna blickar

Det står osäkert om Atlético Madrid vill ha kvar Alderweireld nästa säsong. Han har kontrakt med den spanska klubben i ytterligare två säsonger eftersom han kom till klubben så sent som 2013. Om Atlético beslutar sig för att vilja ha kvar mittbacken så kommer man få konkurrens från andra klubbar.

Enligt Sky Sports har Chelsea, Tottenham och Southampton hört av sig till Atlético och Alderweirelds agent om 26-åringens status och hans tankar kring framtiden. Själv förklarar han situationen enligt följande:

– Vi får se vad som händer och jag hoppas att jag gör rätt beslut. Säsongen är inte över, efter sista matchen kommer jag veta mer och jag hoppas ett beslut kommer fattas snabbt så jag vet vart jag spelar nästa år, sade Alderweireld inför den avslutande matchen i Premier League till Sky Sports.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply