Premiärministern: ”Karim Benzema är inte välkommen i landslaget”

Karim Benzema borde inte få representera Frankrike mer

Hela sagan om Karim Benzema och hans brott gentemot landslagskamraten Mathieu Valbuena har satt anfallaren i rejäla bekymmer. Enligt Frankrikes premiärminister borde Benzema inte få spela för Frankrike mer.

Det var för cirka tre veckor sedan som fransk media avslöjade att Karim Benzema skulle åtalas för ett brott mot Mathieu Valbuena. I samband med en landslagssamling hade Benzema, och ett par andra okända personer, fått tag på en sexvideo där Valbuena deltog och man utpressade Valbuena på pengar.

Därefter lade sig hela storyn något men Real Madrid har valt att peta sin förstaanfallare efter att man fick reda på vad Benzema hade gjort. Även Frankrike och dess landslagsledning har börjat diskutera i om man ska ta med honom i nästa års hemma EM. Just nu väntar alla bara på att undersökningen om Benzema är oskyldig eller skyldig ska bli klar, men det hindrar inte den franska premiärministern från att såga Benzemas aktion.

Har ingen plats

Den franska premiärministern, Manuel Valls, är väldigt sportintresserad och drar sig inte för att kommentera olika situationer som händer i sportens värld. En sak som han absolut inte tolererar är Benzemas utpressning mot lagkamraten Valbuena.
– En bra idrottare ska vara en förebild. Om han inte är det så har han ingen plats i det franska landslaget, sade Valls enligt BBC och han fortsatte förklara varför:

– Det är så många barn, så många ungdomar i våra förorter som kan relatera till dessa idrottare. Dem är den blåa tröjan, Frankrikes färger, vilket är så viktigt i dessa stunder.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply