Portugals EM trupp 2024 – portugisiska fotbolls EM-truppen 2024!

Portugals trupp EM - portugisiska fotbolls EM-truppen

Portugal spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Portugals EM trupp 2024? Portugals trupp EM 2024? Detta ser ut att vara det sista EM-slutspelet för Cristiano Ronaldo och superstjärnan kommer tillsammans med sina lagkamrater att göra allt för att Ronaldo ska avsluta sin landslagskarriär på topp. De portugisiska fansen behöver dock inte vara oroliga då man har en stjärnspäckad trupp med ett bra lag redan nu samt en lovande framtid. Portugal må ha ett bra lag och en bred trupp men är dock inga favoriter att vinna årets turnering utan det är England (4.50) och Frankrike (4.50) som är delade favoriter. Se och spela på fotboll live =>

Portugals trupp EM - portugisiska fotbolls EM-truppen

Odds Portugal vinner EM-guld (vinnarodds): 9.00
Odds Portugal spelar final: 5.00
Odds Portugal når semifinal:
Odds Portugal når kvartsfinal:
Odds Portugal åker ut i åttondelsfinal:
Odds Portugal går vidare från gruppen: 1.15
Odds Portugal vinner gruppen: 1.45
Odds Portugal kommer sist i gruppen:

I övrigt innehåller den portugisiska EM-truppen stjärnor som Pepe, João Moutinho och Andre Gomes. Här kan du läsa mer om Portugals laguppställning inför EM 2024 i Frankrike och vilka spelare i Portugals herrlandslag i fotboll som ingår i Portugals EM trupp 2024. Se och spela på fotboll live =>

Portugals trupp EM - portugisiska fotbolls EM-truppen

Portugals EM trupp 2024

Nedan kommer vi gå igenom Portugals EM trupp. Precis som vanligt är det alltid kontroversiellt vem den portugisiske landslagstränaren Fernando Santos kommer ta med i Portugals EM-trupp till EM-mästerskapet i Tyskland. Trots att alla inte är överens har han en stjärnspäckad EM-trupp som åker till Tyskland för att spela EM-turneringen i sommar. I Portugals EM trupp 2024 hittar vi flertalet spelare från La Liga. Truppen utgörs till stor del av inhemska proffs men flertalet spelare från Premier League finns också med på listan.

Portugisiska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: Grupp F
Ranking: 7 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Fernando Santos

Här är alla spelare som ingår i den Portugisiska EM-truppen. Portugals EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Den portugisiska EM-truppen består av nedanstående spelare som är Portugals bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Portugal:

Namnen nedan är från Portugals EM trupp 2021 och uppdateras när 2024 års trupp är presenterad.

Målvakter: Rui Patrício (Sporting CP), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dínamo Zagreb).

Försvarare: Vieirinha (Wolfsburg), Cédric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Monaco), Bruno Alves (Fenerbahçe), José Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient).

Mittfältare: William Carvalho (Sporting CP), Danilo Pereira (Porto), João Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), Adrien Silva (Sporting CP), André Gomes (Valencia), João Mário (Sporting CP).

Anfallare: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Nani (Fenerbahçe), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (Lille).

Detta var Portugals EM trupp för denna upplaga.

Portugals bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Cristiano Ronaldo: 10 mål

Spelarna i Portugals EM-trupp som kan avgöra

Nedan hittar ni tre spelare från Portugals EM trupp som kan komma att bli avgörande i detta mästerskap. I Portugals EM trupp finns många stjärnor och det kan säkerligen bli någon utanför denna lista som avgör.

Cristiano Ronaldo: Lagets största stjärna och är den som ska skjuta Portugal vidare i turneringen. Är inte riktigt lika bra som tidigare år men håller fortfarande väldigt hög klass.

Pepe: Försvararen från Real Madrid kommer vara en av mittbackarna i sommarens EM-slutspel. Tillsammans med Sergio Ramos bildar han ett av La Ligas bästa mittbackspar Sergio Ramos, nu är det upp till bevis i landslaget.

João Moutinho: Mittfältsmotorn är den som ska styra Portugal och för se anfallet med Cristiano Ronaldo i spetsen med bollar att jobba med.

Chansen att en portugisisk spelare vinner skytteligan i EM är hyffsat stor med oddsen på Cristiano Ronaldo som skyttekung 26.50) hyffsat låga, då han redan stänkt in två stycken baljor fram tills kvartsfinalen.

Portugals spelprogram i EM 2024

Portugals chanser att ta sig vidare från grupp F som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot  är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Santos mannar.

Portugals EM-matcher i Frankrike

När spelar Portugal sin första match i EM 2024? Portugals första EM match är mot Tjeckien den 19 juni 2024 kl 21:00 på . Portugals nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 22 juni 2024 kl 18:00 mot Turkiet. För datum och speltider för Portugals matcher mot Tjeckien, Turkiet och resterande motståndare se Portugals spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Portugals matcher i fotbolls-EM 2024!

Vilka lag har Portugal i sin EM-grupp? Portugal spelar i EM-gruppen Grupp F. De lag som spelar i Grupp F utöver Portugal är Tjeckien, Turkiet och vinnare i Playoff. Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024.

Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM arenor som kommer att användas m.m Se och spela på fotboll live =>

Portugals trupp EM 2024 - portugisiska fotbolls EM-truppen 2024!

Vanliga frågor om Portugals EM trupp 2024

Ifall du har några frågor om Portugals EM trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Portugisiska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Portugisiska landslaget inför Portugals enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Portugals EM-trupp 2024.

Läs mer om EM-trupperna och Portugals förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2024

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, Spanien, England, Italien och Island har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply