Roma intresserade av Victor Nilsson Lindelöf

Roma intresserade av Victor Nilsson Lindelöf
bet365

Benficaförsvararen är het på marknaden

Victor Nilsson Lindelöf har snabbt vuxit till att bli en het försvarare på transfermarknaden, efter sin starka insats för Sverige i EM 2016 och i klubblaget Benfica där han har blivit en startspelare.

Benficas mittback Victor Nilsson Lindelöf är namnet på mångas läppar för tillfället. Den unge mittbacken, som förra sommaren vann U-21 guld med Sverige och i år var med och representerade gulblått i EM i Frankrike där han stod för en av Sveriges starkaste insatser, är eftertraktad av flertalet stora europeiska klubbar. Namn som Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Milan och Manchester United är alla klubbar som har nämnts i samband med den 22årige svenske försvararen. Nästa klubb att ge sig in i leken skall vara AC Roma, skriver Viasat Sport, via supportersajten Giallorossi som hänvisar till den italienska tidningen Gazzetta dello Sport.

Enligt de italienska rapporterna så skall Roma se svensken som en prioritet och till och med ett förstaval, skulle nuvarande mittbacken Kostas Manolas välja att lämna Roma i sommar. Manolas har kopplats till flertalet stora klubbar som Arsenal, Chelsea och Manchester City.

Nilsson Lindelöf har gjort en snabb framväxt. Han kom till Benficas B-lag 2012 och det var först under föregående säsong som han uppgraderade sig till A-laget. Väl där tog det inte lång tid för svensken att jobba sig in, efter halva förra säsongen blev han ordinarie och under hela våren har han startat frekvent. Benfica har de senaste säsongerna varit väldigt framgångsrika i Portugal och vunnit ligan 2013/14 samt 2015/16, portugisiska cupen och portugisiska ligacupen under Nilsson Lindelöfs sejour i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply