KLART: Sporting Lissabon värvar Bas Dost

Anfallaren lämnar VfL Wolfsburg

Tidigare under söndagen meddelade Sporting Lissabon att man stått för sin för dyraste spelarförsäljning någonsin. Några timmar senare har man gjort klart med ett nyförvärv, nämligen Wolfsburgs anfallsstjärna Bas Dost.

I morse stod det klart att Sporting Lissabon säljer Joao Mário till Inter. Mittfältaren var hett eftertraktad på marknaden och såldes för 45 miljoner euro, motsvarande 427 miljoner kronor. Försäljningen var den dyraste i den portugisiska klubbens historia, och dessutom den dyraste någonsin för en spelare i Primeira Liga, något som är minst sagt värt att skryta om med tanke på att spelare som Pepe, Renato SanchesRicardo Carvalho och Fábio Coentrão lämnat genom åren.

Värvar från Bundesliga

Bara timmar efter den uppmärksammade affären har Sporting gjort klart med ett nyförvärv. Det är den holländske anfallaren Bas Dost som ansluter sig från Bundesliga-klubben Wolfsburg, det bekräftar tyskarna på sitt officiella Twitterkonto.

Bas Dost hade en succéartad säsong hos vargarna 2014/15 när han stod för 16 mål. I fjol var han mestadels skadedrabbad och hade svårt att hitta formen i samband med att laget stod för dåliga resultat. Man placerade sig till sist på en åttondeplats i ligan och tog sig därmed inte vidare till något Europaspel. Men för 27-åringens del gör det inte särskilt mycket nu med facit i hand med tanke på att portugiserna kvalificerat sig dit.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply