Juventus håller ögonen på Victor Nilsson Lindelöf och André Horta

Juventus håller ögonen på Victor Nilsson Lindelöf och André Horta

Benfica-duon är av intresse för mästarna

De italienska mästarna Juventus ryktas vara ute efter två av Benficas toppspelare i mittbacken Victor Nilsson Lindelöf och den attackerande mittfältaren André Horta, som båda för tillfället visar upp en riktigt fin form i den portugisiska ligan.

Juventus ligger inte på latsidan och har alltid koll på spelare runt om i Europa såväl som övriga världen. Om ett par månader är det dags för ett nytt transferfönster att öppnas, januarifönstret, och då måste klubbarna vara välinformerade om hur läget ser ut. Därför sänder de ut scouter att hålla koll på diverse spelare och Juventus är inget undantag. Enligt rapporter från La Gazzetta dello Sport skall de italienska giganterna ha haftd den 19årige portugisiske talangen André Horta scoutad.

Horta spelar i Benfica samt för Portugals U-21 och är redan en stjärna. Den attackerande mittfältaren spelade 30 matcher förra året och bidrog även med två mål. Talangen, född 1996, sitter för närvarande på ett kontrakt med Benfica till juni 2021 och har en utköpsklausul på 45 miljoner euro inskriven i sitt kontrakt, ett ganska saftigt pris att betala för en blott 19årig mittfältare.

Juventus har även passat på att slänga ett getöga eller två på den svenske försvararen Victor Lindelöf Nilsson, som är lagkamrat med Horta och figurerar som mittback. Trots att svensken började få speltid först i slutet av förra året har han snabbt visat sig vara en klippa i laget och belönats med mer speltid och är numera oumbärlig i försvarskedjan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply