bet365

Barcelona och Juventus gör upp om Alex Grimaldo

Storklubbarna rycker i Benficas vänsterback

Alex Grimaldo lämnade Barcelona för Benfica förra året. Men redan nu vill den katalanska storklubben köpa tillbaka spelaren, samtidigt som Juventus också visar intresse för hans tjänster.

Alejandro Grimaldo, mest känd som Alex Grimaldo, tillhörde Barcelonas ungdomsakademi mellan år 2008-2012 innan han flyttades upp till klubbens B-lag. Väl där insåg både han och den spanska giganten att han behöver kontinuerlig speltid på en högre nivå för att han ska kunna utvecklas i rätt takt och därför blev det en flytt till Benfica det här året för vänsterbackens del.

Väl där har den spanske U21-landslagsmannen gjort bra ifrån sig och vuxit som spelare. Detta har lett till att flera storklubbar, däribland Manchester United, Real Madrid och Bayern München fått upp ögonen för 21-åringen. Men även Barca har sett vilka framsteg som har gjorts och därför är man nu intresserade av att värva tillbaka spelaren, uppger den spanska tidningen Sport. Enligt uppgifterna kommer man att försöka få till en affär redan under vinterns transferfönster men man kommer också få konkurrens av Juventus, som även dem är redo att locka till sig honom i vinter.

Grimaldo har kontrakt med Benfica fram till 2021 och har en utköpsklausul på 60 miljoner euro. Den portugisiska storklubben är inte kända för att sälja sina eftertraktade spelare enkelt direkt, utan snarare tvärtom. De försöker alltid få ut största möjliga belopp och i så fall skulle man kräva att den klubb som vill värva försvararen betalar utköpsklausulen om inte mer.

Benfica har handskats med Victor Nilsson Lindelöf-affären på liknande sätt. Då man försökt blåsa Västerås SK på flera miljoner kronor för att själva dra så stor vinst som möjligt om Manchester United köper svensken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply