”Pogba föredrar Barcelona”

Paul Pogba uppges föredra en flytt till Barcelona före andra klubbar

De flesta storklubbarna i Europa vill ha Paul Pogbas underskrift och han själv är öppen för en flytt inom en snar framtid. Själv uppges han, enligt spanska Sport, föredra en flytt till Barcelona.

Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Paris Saint-Germain och Bayern München har alla visat sitt intresse för Paul Pogba under den senaste tiden. Juventus superstjärna har växt ut till en av världens absolut bästa innermittfältare det senaste året då han, tillsammans med Andrea Pirlo och Arturo Vidal, dominerad de flesta matcherna samt fört Juventus till Serie A-titeln och en final i Champions League.

En flytt kommer allt närmre för Paul Pogba eftersom Serie A inte kan bjuda på samma pengar och samma konkurrenskraft i toppen av ligan som de andra toppligorna i Europa kan. Enligt spanska Sport föredrar Pogba själv en flytt till Barcelona när flytten blir av, alltså inte Real Madrid eller Paris Saint-Germain som har nämnts som favoriter innan.

Positiva samtal med Mino Raiola

Barcelona ska redan ha fört samtal med Pogbas agent, den omtalade Mino Raiola, och samtalen ska ha varit positiva. Raiola ska ha avslöjat att hans klient är öppen för en flytt till Barcelona i framtiden. Samtalen håller fortfarande på, trots att säsongen inte är över och att Barcelona möter Pogbas Juventus i Champions League-finalen den 6e juni. Efter finalen ska förhandlingarna intensifieras och Barcelona ska vara villiga att spendera hela sin transferbudget i sommar på Pogba om det skulle behövas.

Det troliga är att Pogba blir Xavis ersättare. Legendaren har tidigare meddelat att han avslutar sin spelarkarriär i Barcelona efter säsongen för att representera Al Sadd i Qatar från och med i höst.

Prislappen ryktas ligga på allt mellan 400 miljoner kronor och 900 miljoner kronor.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply