Pirlo öppnar för flytt till Australien

Efter sin tid i Juventus kan Pirlo hamna i Australien

Alessandro del Piero bytte Juventus mot Australien och Sydney i slutet av hans karriär. Nu kan Andrea Pirlo gå samma framtid till mötes efter hans tid i ”Den gamla damen”.

Att flytta till en mindre känd liga efter en lång karriär i toppen av Europa är numer populärt. David Beckham flyttade till USA och spelade i MLS, Xavi drar sitt flyttlass till Qatar och Alessandro del Piero valde Australien när hans tid i Juventus var slut. Det är ingen direkt hemlighet att liknande flyttar är på grund av de extrema summorna som trillar in på stjärnornas bankkonto i den nya klubben.

Nästa medlem i klubben av storspelare som flyttar till mindre ligor för att tjäna lite extra pensionspengar kan bli Andrea Pirlo. Hans agent avslöjar nämligen att man funderar över en flytt till Australien nästa sommar när kontraktet med Juventus går ut.

Agent och entreprenör pushar för en flytt

Lou Sticca, en agent och entreprenör för den australiska fotbollsligan, var väldigt involverad i Pirlos flytt till Juventus 2012 då Sticca själv är ett väldigt stort Juventus-fan. Det förklarar han även i intervjun med Tuttomercatoweb där han förklarar hela situationen.

– Som en Juventino, och detta säger jag fullt ärligt, så vill jag att han ska stanna i Juventus. Han är en idol för alla där. Men om Pirlo bestämmer sig för att lämna Italien för andra ligor, och endast om han bestämmer sig för detta själv, så kommer jag försöka få honom till Australien.

– Det som ger mig hopp är att han var i Australien med Juventus sommaren 2014 så han har redan sett landet. Mitt mål med resan till Italien är enkelt – Andrea Pirlo eller inget!

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply