Pinones-Arce sänkte Elfsborg med fyra mål

De regerande allsvenska mästarna Elfsborg, som var obesegrade på hemmaplan förra säsongen, har bara vunnit en av de nio senaste matcherna. Under söndagen fick Borås-laget stryk med 2-4 mot nykomlingarna Öster på Borås Arena.

James Keene hade ett skott i ribban i matchinledningen, men det skulle dröja 34 minuter innan det första målet kom. Då var det Öster-anfallaren Pablo Pinones-Arce som hittade rätt med huvudet och nickade in 0-1 bakom Kevin Stuhr-Ellegaard. Keene kvitterade för Elfsborg innan paus när han dök upp vid bortre stolpen på ett inlägg och nickade in 1-1 via den andra stolpen.

Tom Söderberg stoppade bollen med handen i eget straffområde efter 52 minuter, vilket skickade Pinones-Arce till straffpunkten. Svensken med chilensk härkomst var hur kall som helst och rullade in sitt andra mål i matchen.

Söderberg fick sitt andra gula kort och blev utvisad efter att han dragit ner Pinones-Arce i friläge. Den efterföljande frisparken skruvades in snyggt av Öster-anfallaren vid första stolpen. Det fjärde målet kom efter att Stuhr-Ellegaard lämnat retur och Arce slagit bollen i mål med en konstspark.

Johan Larsson reducerade till 2-4 på straff i slutminuterna, men det räckte inte för Elfsborg som numera är tio poäng efter serieledarna Helsingborg på en femteplats i tabellen. Öster ligger på en tiondeplats med endast nio omgångar kvar att spela och tre poäng ner till kvalplats.