Philipp Lahm lägger skorna på hyllan

Bayern Munchen-stjärnan Philipp Lahm avslutar sin karriär efter säsongen

Efter en lång och lyckad tid som fotbollsspelare är det nu dags att tacka för sig. Bayern Munchen till lika Tysklands VM-kapten 2014, Philip Lahm, har gjort sitt på fotbollsplanen. Efter den här säsongen kommer försvararen att lägga skorna på hyllan.

En av tysk fotbollshistorias mest framgångsrika karriären är på väg att ta slut. Lahm har tillhört Bayern Munchen sedan 1995, då han var tolv år gammal. Den enda gången han inte spelat var under sin första två proffskarriärer då den tyska storklubben valde att låna ut honom till Stuttgart.

Ytterbacken gjorde det dock såpass bra att Bayern Munchen tog tillbaka den unge talangen, och sedan dess har han blivit kvar i klubben – fram till nu. Under gårdagskvällen släppte Lahm nyheten att hans karriär bara är några månader från slutet. I maj, eventuellt juni om de går till Champions League-final, kommer Philip Lahm att göra sin sista karriärmatch någonsin, enligt honom själv.

Väl meriterad back

Att försvararen, som på senare år spelat båda som back och defensiv mittfältare, haft en framgångsrik karriär är det ingen som skulle förneka. Med över över 500 matcher och och 20 titlar går det inget annat än att hylla tysken nu när karriären går mot sitt slut.

Lahm har dessutom gjort över 100 landskamper för Tyskland och var kapten när tyskarna vann VM-guld 2014.

– Jag har funderat på det här beslutet länge nu, och nu är det dags. Jag har frågat mig efter varje match och träning ”hur känner jag mig?”. Så nu är det läge att sluta, säger han enligt tyska Bild.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365