Phil Neville ny tränare i Valencia

bet365

Valencia presenterar Phil Neville som ny tränare

Klubben skriver på sin hemsida att den före detta Manchester United-legendaren kommer tillsammans med Salvador González att leda laget i den kommande matchen.

På söndagskvällen stod det klart att Nuno Espirito Santo lämnar Valencia och tills man hittat en ny tränare kommer Phil Neville och Salvador González att ta över tränarposten. Valencia hade då förlorat med 1-0 på bortaplan mot Sevilla och Nuno hade redan meddelat sina intentioner innan matchen. Efter matchen ska portugisen ha haft ett möte med bland annat klubbens ägare Peter Lim där de kommit fram till att gå skilda vägar.

 

Att Nuno lämnar klubben är ännu inte officiellt men under måndagskvällen förväntas man ha ett möte för att ta det definitiva beslutet. Redan på måndagsmorgonen var Neville och hans tränarteam på plats för att leda Valencia som på onsdag möter Barakaldo i det första mötet av två i Copa del Rey.

 

41-årige Nuno lämnar klubben efter att ha tagit 19 poäng på 13 matcher i La Liga och i Champions League har man fortfarande chansen att ta sig vidare till utslagsfasen av turneringen

”Situationen är inte bra”

Under söndagens presskonferens var den före detta Rio Ave-tränaren ödmjuk då han berättade att han kommer att avgå.

– Vi är alla överens om att det inte är en bra situation och att vi måste göra vad som är bäst för klubben, vilket alltid har varit min intention.

– Jag vill tacka alla spelare som jag har haft under min tid i klubben, ägaren Peter Lim samt klubbens fans, säger Nuno.

Vill ha in Ancelotti

På måndagsmorgonen kom uppgifter om att klubbens ägare Peter Lim vill ha in den före detta Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti på tränarposten, men ännu är inget bekräftat.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365