Petter Andersson vill återvända till Hammarby

En flytt till Hammarby i sommar är troligt för Petter Andersson

Just nu håller Petter Andersson på med rehabträning för ett dåligt knä och han lär inte spela fotboll före juni månad. Då går hans kontrakt med Midtjylland ut och enligt deras sportchef vill yttermittfältaren återvända till Hammarby.

Petter Andersson gjorde stor succé i Hammarby mellan 2003 och 2008 då han gjorde över 100 matcher i klubben. Han flyttade till Groningen och även där blev han en publikfavorit med sitt frejdiga ytterspel. Fyra år senare bar det av till Midtjylland och där har han spelat sedan dess.

De senaste åren har Anderssons kropp blivit allt sämre. 30-åringen dras allt oftare med skador och så sent som förra året genomgick han en stor operation i ena knät och rehabiliteringen pågår för fullt. Även om Midtjylland gillar Andersson väldigt mycket och ser honom som en kugge i laget så vill Andersson själv återvända till Bajen i sommar.

”Han vill till Stockholm och Hammarby”

FC Midtjyllands sportchef Claus Steinlein uttalar sig i en intervju till Fotbolldirekt hur det står till med Anderssons knä och hur hans framtid ser ut.
– Det var en stor operation han gjorde. Och vi ska först och främst göra honom klar igen. Så det är det vi har fokus på, så har avtalat med honom att stämma av sedan, hur det ser ut, säger Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till fotbolldirekt och fortsätter:

Men det är klart, han har kontrakt till sommaren. Vi ska ha ett bra samtal med honom ensam innan det går ut. Han har hela tiden sagt att han vill till Stockholm och Hammarby. Det sa han när jag skrev kontrakt med honom till Midtjylland för tre år sedan, att vill han tillbaka till Hammarby efter det. Han vill gärna tillbaka på en tidspunkt, så handlar det bara om när det blir.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply