Per Mertesacker: Klart det stör oss

Per Mertesacker: Klart det stör oss

Arsenals Mertesacker: ”Ryktena om Alexis Sanchez distraherar oss”

Ikväll möter Arsenal Bayern Munchen i åttondelsfinalen i Champions League. London-laget måste ta ikapp en 5-1-seger, något som förstås blir oerhört svårt. Dessutom hjälper inte ryktena om Alexis Sanchez framtid till.
– Det är ganska jobbigt, säger den tyske mittbacken Per Mertesacker.

Att Arsenal ska ta ikapp ett fyramålsunderläge mot storklubben från Tyskland, Bayern Munchen, i Champions League är en riktig högoddsare. Arsene Wengers mannar är redan så gott som avskrivna CL-racet. Att de dessutom redan är borträknade från ligaguldet gör att fansen på allvar börjat tappa tålamodet med tränaren, som nu väntas lämna klubben till sommaren.

Det hjälper inte heller att det ryktas vilt om Alexis Sanchez. Allt från hans framtid i klubben till handgemäng med sina lagkamrater, något som fick den tyske backen Per Mertesacker att säga ifrån.

”Det är väldigt störande”

SE ÄVEN: Så mycket tjänar stjärnorna i Arsenal

På presskonferensen inför kvällens drabbning mot den tyska ligaettan talar försvararen ut om frustrationen att fokus hamnar på den chilenska landslagsstjärnan och inte själva matchen.

– Det är klart att det är frustrerande. Vi vill försöka vinna matcher och ta oss vidare, då hjälper inte att vi får frågor om Sanchez hela tiden, säger en märkbart irriterade Mertesacker, som trots tror att Arsenal kan vända på dubbelmötet och ta sig vidare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply