Pepe: ”Vi spelade mer med hjärtat än huvudet”

Real Madrid stod för en fin insats mot Barcelona på Camp Nou i helgens El Clásico. Men fick se sig besegrade av hemmalaget med 2-1 när matchen blåstes av.

Enligt mittbacken Pepe var det Barcas andra mål som tog luften ur dem.

– Det är sådan fotbollen är. Barcelona fick ett läge på en fast situation och gjorde mål. Vi spelade väldigt bra i första halvlek men deras andra mål dödade oss. Vi tog stora risker och efter det andra målet var vi inte trogna vår spelstil längre och släppte in dem i matchen, säger portugisen till Reals officiella hemsida.

– Vi spelade mer med våra hjärtan än våra huvuden, fortsätter han.

Los Blancos förlust betyder att de nu ligger fyra poäng bakom Barca i ligan, men Pepe är övertygad om att La Liga ännu inte är avgjord.

– Vi har inte förlorat La Liga, där är det fortfarande en lång väg kvar och vi vet att vi har kvalitén för att vinna titeln. Vi kommer att fortsätta att kämpa i varje match, det är vad Real Madrids klubbemblem begär. Förra året avgjordes inte ligan förrän i den sista matchen.

Tio återstående omgångar ska spelas i La Liga, där ärkerivalerna ser ut att vara med i det hårdaste racet om ligatiteln. Valencia ligger för närvarande på en tredjeplats, åtta poäng bakom katalanerna.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply