Peking ger Häcken hopp

IFK Norrköping är sedan en tid tillbaka borta från guldstriden, men visade idag att de hör hemma bland Sveriges bästa lag. Norrköping chockade Elfsborg tidigt i matchen och så tidigt som i den tionde minuten var Peking i ledning. Marcus Rohden var den olycklige Elfsborgsspelaren som stod för självmålet.

Hemmalaget var inte klara där, utan kunde åtta minuter senare fira på nytt, då James Frempong satte dit tvåan. Elfsborg tog sig in i matchen, men lyckades inte hota Norrköping-målvakten David Nilsson allt för mycket.

Elfsborgs jagande blev till sist för mycket för Norrköping och i den 77:e minuten fick Jon Jönsson in en kvittering. Elfsborg kom inte närmare än så och matchen slutade 2-1. Elfsborg tappar placering och ligger där med på en tredjeplats, en poäng bakom serieledaren BK Häcken.