Pär Hansson nobbar bud från MLS

Det kändes inte rätt

Helsingborgs IF:s målvakt Pär Hansson lämnar klubben efter sju säsonger som förstavalet mellan stolparna och söker nu en ny klubb. Han avslöjar att det fanns ett erbjudande från amerikanska MLS – men att han tackade nej.

Pär Hansson har lämnat sin klubb Helsingborgs IF med sju säsonger mellan stolparna för det rödblåa laget, efter att tidigare i höst ha tackat nej till en kontraktsförlängning med klubben. Nu söker den 29 årige målvakten efter nya utmaningar och ett konkret bud kom nyligen från en MLS-klubb. Hansson blev tvungen att agera snabbt och ta ett beslut, vilket blev ett nej från svenskens sida, skriver Helsingborgs Dagblad.

– Det är mycket möjligt att jag ångrar beslutet i efterhand men om jag skulle tacka ja till det i dag så stänger jag alla dörrar innan de europeiska transferfönstren öppnar, säger Hansson till Kvällsposten.

Hansson förklarar närmare om bakgrunden till beslutet, att spel i Europa för närvarande är mer lockande än amerikanska MLS.

– Jag vet inte, men känslan är att jag gärna vill vara kvar i Europa, åtminstone just nu. Det kan mycket väl bli MLS fram över men här och nu känns det här bättre.

”Det här steget ska vara till något jag verkligen kan brinna för”

Han beskriver att flertalet förfrågningar har kommit in under de senaste veckorna, men ingenting som är konkret tills vidare.

– Jag har sagt att det här steget ska vara till något jag verkligen kan brinna för. Det kan dyka upp i dag, det kan dyka upp längre fram eller så blir det så att jag sitter och ångrar att jag inte tackade ja till MLS.

För Hansson spelar familjen en stor roll, samma med det sociala gällande valet av klubb.

– Hade jag varit 22 och inte haft några barn så hade det varit skillnad, självklart. Nu kommer besluten tas gemensamt för det är viktigt att familjen trivs, annars tror jag att det går åt skogen även med fotbollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply