Pär Hansson lämnar Helsingborgs IF

Helsingborgs IF får klara sig utan Pär Hansson i framtiden

Sedan Pär Hansson var 15 år har han spelat i Helsingborgs IF och det har blivit nästan 150 matcher i Allsvenskan. Efter denna säsongen blir det dock en ny klubb för HIF-ikonen.

När Daniel Andersson slutade som målvakt i Helsingborgs IF tog Pär Hansson över som nummer 1 mellan stolparna. Han växte så småningom in i rollen och blev kallad till ett flertalet januari-turnéer med landslaget och har också agerat tredjemålvakt vid flera landslagssamlingar.

Efter 14 år i klubben har Pär Hansson nu meddelat att han kommer lämna HIF efter säsongen. Tidigare har klubbikonen Mattias Lindström meddelat sin pension, och Hansson blir alltså den andra Helsingborgsfostrade spelaren som lämnar efter den pågående säsongen. Henrik Larsson fick alltså rätt i det att 2015 blir Hanssons sista i HIF.
– Det stämmer. Jag har haft en god, och professionell, dialog med Henrik (tränaren Larsson) under hela året, där jag bland annat berättat om min ambition att prova på något nytt, säger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Det står inte klart vilken klubb Hansson flyttar till. FC Köpenhamn har tidigare visat intresse och hans familj ska också vara beredda att flytta.
– Men det är inget som gör mig speciellt orolig. Familjen är dessutom beredd att flytta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply