Özils förlängning dröjer – Manchester United kan lägga superbud

Özils förlängning dröjer - Manchester United kan lägga superbud

Manchester United lägger superbud på Mesut Özil

The Red Devils följer spelarens situation i Arsenal och enligt brittisk media ska United vara villiga att köpa loss spelaren och erbjuda en lön på 15 miljoner euro per säsong.

Jose Mourinho är en tränare som ofta värvar färdiga storstjärnor till sina lagbyggen. Den senaste spelaren att ansluta till portugisens klubb är Paul Pogba som kostade drygt 89 miljoner pund att köpa då han kom till Old Trafford från Juventus i somras. Nu ska portugisen ha siktat in sig på en ny storvärvning och denna gången är det topprivalens mittfältare Mesut Özil som finns på önskelistan för tränaren som tog över laget så sent som i somras.

Enligt The Sun går Mesut Özils kontraktsförlängning inte riktigt som man tänkt sig och United som fortsätter med sin kräftgång sägs nu vilja förstärka mittfältslinjen i laget. Tidningen rapporterar att United ska vara beredda att betala 250.000 pund i veckolön till tysken per säsong. Erbjudandet går inte att jämföra med det från Arsenal då lönen är cirka 100.000 pund i veckan högre och för att övertala den tyske landslagsspelaren att stanna på Emirates Stadium krävs en rejäl höjning.

Özils nuvarande lön ligger på 140.000 i veckan och då Arsenals nya kontraktsförslag höjer summan med endast 20.000 i veckan kan det bli så att Manchester United kan lägga superbud.

Kan Manchester United betala 15 i lön till Mesut Özil?

Manchester United kan lägga superbud och erbjuda en väldigt hög lön till tysken, men frågan är om man verkligen klarar av det. Sedan tidigare finns Zlatan Ibrahimovic i klubben men då svensken anslöt gratis kunde man erbjuda en högre lön (220.00 pund i veckan). Även Wayne Rooney finns med i truppen och då den före detta Everton-spelaren har en veckolön på 260.000 i veckan kan Özils ankomst bädda för att både Zlatan och Rooney lämnar klubben efter säsongen.

Arsenal kommer med största sannolikhet inte kunna erbjuda samma lön som United, främst då Arsene Wengers lönepolicy skulle falla. Fransmannnen har som regel att ingen spelare får tjäna mer än tränaren, något som kan bli ett hinder för förlängningen av Özils kontrakt. Arsene Wengers kontrakt sträcker sig till och med nästa sommar.

Manchester Uniteds lönelista är en av de högsta i Premier League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365