Özil: Ingen människa i världen är värd 50 miljoner euro

Tar avstånd från prislappen

Arsenalspelaren säger att fotbollen kan förlora sin trovärdighet med de enorma summor som betalas ut för och till spelare runtom i Europa.

Mesut Özil erkänner att han inte känner att han var värd den summa Arsenal betalade för att signa honom från Real Madrid. Den tyske landslagsmannen kom till Arsenal för en summa av 50 miljoner euro sommaren 2013. Han insisterar nu att det är en överdriven summa, då han anser att ingen spelare är värd ett sådant belopp.

– Ingen människa i världen är värd 50 miljoner euro, säger han till den tyska tidningen Express.

Özil är den dyraste tyska spelaren genom tiderna. Efter honom kommer Bayerns Mario Götze (37 milj. €) och Wolfsburgs nyförvärv Julian Draxler (36 milj €). Mittfältaren anser att dagens utveckling med ständiga transferrekord kan skada fotbollens trovärdighet.

– Därför måste vi vara försiktiga i fotbollen, så att vi inte tappar greppet om verkligheten. Och vad som är än viktigare, är att vi genom de möjligheter som fotbollen erbjuder, gör gott och hjälper, säger 26-åringen vidare.

Framförallt den engelska Premier League har stått för rekorden den gångna sommaren. Den sammanlagda summan för transfers uppgick till 1,18 miljarder euro och då slog man sitt egna rekord från föregående år. Dyrast var Kevin De Bruyne som gick från Wolfsburg till Manchester City för 74 miljoner euro. Anthony Martial blev tidernas dyraste tonåring, då Manchester United betalade 50 miljoner euro till AS Monaco för 19-åringen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply