Officiellt: Eduardo ansluter till Chelsea

Officiellt: Eduardo ansluter till Chelsea

Målvakten kommer från Dinamo Zagreb

Ryktet har gått ett tag, att Dinamo Zagrebs målvakt Eduardo kan komma att gå till Premier League och Chelsea, ett rykte som nu bekräftats av Chelsea på deras officiella hemsida.

Chelsea har under ett tag kopplats ihop med en transfer för Dinamo Zagrebs målvakt Eduardo, en transfer som målvaktens tränare själv bekräftade för några dagar sedan och nu har klubben själva gått ut och gjort det hela officiellt på den officiella hemsidan. Den 33årige målvakten var med Portugal i Frankrike tidigare i somras och vann EM med sitt land, trots att han själv inte fick spela en minut, och går nu till Londonklubben Chelsea på ett ettårskontrakt efter två år tillsammans med de kroatiska mästarna Dinamo.

– Att få möjligheten att komma till Premier League, och till Chelsea, till en så stor klubb, det är ett enkelt beslut att ta. För mig är det den bästa och svåraste ligan och det är på en helt annan nivå från vad jag har varit på tills nu. Så det är en ny utmaning, vid det här momentet mår jag väldigt bra, så jag är redo för detta, sade Eduardo.

– Alla kollegor jag har sager alltid att drömmen är att komma till Premier League, som har de bästa klubbarna och de bästa spelarna, och möjligheten att komma hit anlände vid detta tillfället. Jag är glad att vara här och jag hoppas att jag kan nå upp till de förväntningar folk har på mig, avslutade Eduardo till Chelseas officiella hemsida.

Eduardo började spela fotboll i sin ungdom i Braga där han gjorde ett namn för sig själv som en reguljär spelare i a-laget och tog sedan även steget upp till landslaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply