Överkörning på Gamla Ullevi

Efter helgens 1-1-match mot Brommapojkarna och dessförinnan 0-3-förlusten mot Malmö FF var västkustlaget piskat att vända den negativa trenden om de vill vara med och slåss om titeln i år.

Och det började onekligen bra för IFK Göteborg. Efter 22 minuter satte dansken Lasse Vibe 1-0-målet bakom en chanslös Henrik Gustavsson.

I andra halvlek, och speciellt i slutet av den, smällde det verkligen till på Gamla Ullevi. Vibe gjorde sitt andra för kvällen i den 66:e minuten men nöjde sig inte där, då han även smällde dit en balja fem minuter innan fulltid. Därimellan hann Sam Larsson skriva in sig i målprotokollet när han i matchminut 79 gjorde 3-0. Vibe byttes ut och ersattes av Darijan Bojanic, som även han hann göra ett mål innan domaren Martin Hansson blåste av matchen.

IFK klättrar därmed upp till en tredjeplats i Allsvenskan, och kvällens lirare Lasse Vibe delar, tack vare sitt hattrick, skytteligaledningen med Kalmars Måns Söderqvist. Vem på Gamla Ullevi saknade Tobias Hysén i dag?