Österrikes trupp EM 2024 – Österrikiska truppen till fotbolls-EM 2024!

Österrikes trupp EM - Österrikiska truppen till fotbolls-EM

Österrike spelartrupp Fotbolls-EM 2024

Österrikes trupp EM 2024? Österrikes väg till EM har varit lite klockren. Laget som var i samma kvalgrupp som Sverige kom tvåa efter Belgien med stor marginal ner till Blågult. Man förlorade endast en match och ser riktigt starka ut inför huvudturneringen som inleds den 14 juni i Tyskland. Man kanske inte är en guldutmanare men en underdog som kan ta sig en bit förbi gruppspelet. Streama fotbolls-EM live =>

Österrikes trupp EM - Österrikiska truppen till fotbolls-EM!

Österrikes trupp EM 2024

Österrikes trupp EM? Österrikes EM-trupp innehöll några positiva överraskningar. Ralf Rangnicks trupp innehåller mest spelare från Tyskland och Schweiz men även ett par från Premier League.

I Österrikes trupp EM 2024 hittar vi bara ett fåtal spelare från Österrikiska ligan. Truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Österrike vinner EM (vinnarodds): 34.00
  • Odds att Österrike går vidare från gruppen: 1.60
  • Odds att Österrike vinner gruppen: 3.25
  • Odds att Österrike kommer sist i gruppen: 6.00

Österrikiska EM-truppen i fotboll 2024

EM-grupp: Grupp F
Ranking: 16 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Ralf Rangnick

Österrikes trupp EM är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort den är presenterad.

Här är alla spelare som ingår i den Österrikiska EM-truppen. Österrikes EM-trupp består av 20 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Österrikes bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Österrike:

Målvakter: Robert Almer (Austria Vienna), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Ozcan (Ingolstadt).

Försvarare: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kiev), Christian Fuchs (Leicester City), Gyorgy Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Monchengladbach), Florian Klein (Stuttgart), Sebastian Prodl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur).

Mittfältare: David Alaba (Bayern Munich), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (Stuttgart), Stefan Ilsanker (Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Marcel Sabitzer (Leipzig), Alessandro Schopf (Schalke)

Anfallare: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 Munich), Marc Janko (Basel).

Detta var Österrikes trupp EM.

Österrikes bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Marcel Sabitzer: 4 mål

Spelarna i Österrikes EM-trupp som kan avgöra

Namnen nedan är från tidigare mästerskap och uppdateras så fort den är presenterad.

Marc Janko: Spelaren stod för fem mål i kvalet och är den viktigaste punkten för att Österrike ska ta sig vidare från gruppspelet.

David Alaba: Bayern München-försvararen är en av Österrikes viktigaste spelare. Förutom i det defensiva jobbet har Alaba även ett väldigt bra tillslut som gör att motståndarförsvaret aldrig kan känna sig lugna.

Marko Arnautovic: Stokes anfallare är tillsammans med Janko lagets målskyttar. Arnautovic har denna säsong gjort det väldigt bra i Stoke och har växt ut till en av lagets viktigaste spelare.

Österrikes trupp EM 2024 - Österrikiska truppen till fotbolls-EM 2024!

Österrikes spelprogram i EM 2024

Österrikes chanser att ta sig vidare från grupp F som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Österrike är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Ralf Rangnicks mannar.

Österrikes EM-matcher i Tyskland

När spelar Österrike sin första match i EM 2024? Österrikes första EM match är mot Frankrike den 17 juni 2024 kl 21:00. Österrikes nästa match i fotbolls-EM 2024 är den 21 juni 2024 kl 18:00 mot en playoff-vinnare. Därefter avslutar man gruppspelet med match mot Nederländerna.

Vilka lag har Österrike i sin EM-grupp? Österrike spelar i EM-gruppen Grupp F. De lag som spelar i Grupp F utöver Österrike är Frankrike, Nederländerna och en playoff-vinnare. För datum och speltider för Österrikes matcher mot Frankrike, Nederländerna och en playoff-vinnare se Österrikes spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Österrikes matcher i fotbolls-EM 2024!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2024 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2024. Se även vår EM guide 2024 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2024, såsom spelschema för EM 2024, TV-tider fotbolls-EM 2024 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2024, vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2024 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Österrikes trupp EM 2024

Ifall du har några frågor om Österrikes EM-trupp 2024 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Österrikiska truppen inför EM 2024 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Österrikiska landslaget inför Österrikes enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Österrikes EM-trupp 2024.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Läs mer på EMs officiella hemsida.

Läs mer om EM-trupper och förutsättningarna inför sommarens EM-slutspel

Svenska EM-truppen 2024

Bästa målvakterna i EM 2024

Bästa backarna i EM 2024

Bästa anfallarna i EM 2024

Prispengar fotbolls EM 2024

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply