Officiellt: Simone Zaza till West Ham

West Ham United tar in anfallaren på lån

Simone Zaza lämnar Juventus för spel i England. Under söndagen kunde West Ham meddela att man tar in spelaren på lån.

Det har varit en långdragen transfersaga men nu står det klart. West Ham kommer att plocka in Simone Zaza på ett säsongslån från Juventus, detta meddelar Premier League-klubben på sin officiella hemsida. De båda parterna har kommit överens om ett avtal som sträcker sig fram till sommaren till en kostnad av 55 miljoner kronor. I kontraktet har man också bakat in en klausul som gör att West Ham kan skriva över honom permanent för 220 miljoner kronor om anfallaren når upp till ett visst antal matcher.

Återvänder till Olympiastadion

25-åringen var på plats i London tidigare den här månaden när Juventus vann mot West Ham i Betway Cup. Det blir alltså en återvändo till Olympiastadion, där Hammers numera spelar sina hemmamatcher.

– Jag har haft turen att redan ha spelat på den nya arenan, fast i en annan tröja naturligtvis. Det är en vacker arena och jag kände värmen av fansen och det är en stor anledning till att jag ville gå med i klubben, säger anfallaren till klubbens hemsida.

– Jag vill bli en bättre spelare och jag vet att jag kan bli det i West Ham. Tråkigt nog kunde vi inte kvalificera oss till Europa League men jag hoppas att jag kan hjälpa klubben att göra det nästa säsong, fortsätter han.

Många minns Zaza bäst från sommarens EM-slutspel. I kvartsfinalen mot Tyskland kom han in för att skjuta straff för Italien, en straff som missades och som hånats i media.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply