Officiellt: Michael Almebäck återvänder till Örebro SK

Officiellt: Michael Almebäck återvänder till Örebro SK

Örebro SK värvar Michael Almebäck

27-åringen som sen 2013 spelat i Bröndby skriver på ett treårskontrakt med klubben där han tidigare mellan 2009 och 2011.

Publikfavoriten Michael Almebäck återvänder till Örebro SK, det står klart på måndagsförmiddagen. Försvararen som tillbringat de senaste säsongerna i Bröndby vänder nu hem till Allsvenskan efter en utlandssejour med spel i både Danmark och Belgien där det blev spel i Club Brügge.

– Jag längtar verkligen efter att få dra på mig den svartvita tröjan och möta supportrarna igen, säger Michael Almebäck i ett pressmeddelande.

Michael Almebäck var en stor publikfavorit när ÖSK tog en tredjeplats i Allsvenskan för sex år sen och de fina insatserna gjorde att 27-åringen fick göra fyra landskamper för Sverige.

”Skönt att allt är klart”

2011 lämnade han Örebro SK för spel i belgiska Jupiler League där det blev två säsongen innan han 2013 flyttade till Danmark. Efter en utlåning till Esbjerg är han nu tillbaka hemma i Sverige för att hjälpa sin före detta klubb.

– Det känns väldigt skönt att allting är klart. Det var i ÖSK som min fotbollskarriär tog fart och att återvända till Örebro känns som att komma hem. ÖSK har visat ett stort engagemang i att hitta lösningar både fotbollsmässigt och socialt. Den avgörande faktorn för mitt val var ändå den satsning som klubben gör. ÖSK har ett spännande lagbygge på gång, och klubben har höga ambitioner och är på rätt väg. Jag längtar verkligen efter att få dra på mig den svartvita tröjan och möta supportrarna igen, och ser fram emot att bidra till den resa klubben så tydligt sagt att man vill göra, säger Michael Almebäck i ett pressmeddelande.

Ska etablera sig som topplag

Med Almebäck i laget säger nu klubbens tränare Alexander Axén att man har som mål att göra ÖSK till ett stabilt topplag i Allsvenskan.

– Det känns riktigt bra att vi kunnat knyta till oss ännu en återvändare av mycket hög klass. Micke har en härlig attityd och hans egenskaper innebär att vi får ytterligare möjligheter i vårt spel, säger tränaren Alexander Axén.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply