Officiellt: Helsingborgs IF värvar Moustafa Zeidan

Helsingborg värvar mittfältare från Premier League-klubb

Svenske landslagsspelaren Moustafa Zeidan, 17, lämnar Aston Villa. Mittfältaren har skrivit på ett treårskontrakt med allsvenska klubben Helsingborgs IF.

Förra veckan kom det uppgifter om att Helsingborgs IF är nära att värva Moustafa Zeidan från Premier League. Igår kom det uppgifter som gjorde gällande att Helsingborgs IF värvar Moustafa Zeidan, som närmast kommer från Aston Villa. Under lördagen kunde affären offentliggöras, 17-åringen återvänder till Sverige för spel i den skånska klubben, meddelar man på sin officiella hemsida.

Zeidan skriver A-lagskontrakt med HIF

Mittfältaren lämnade Högaborg för proffslivet i England år 2014 men är alltså nu tillbaka inom den svenska fotbollen. Han har signerat ett kontrakt som sträcker sig tre år framöver. Till en början kommer han att träna med klubbens A-lag och spela matcher med ungdomsakademin.

– Jag ser verkligen fram emot att ta nästa steg i karriären och det är skönt att det äntligen är klart, säger Zeidan till hemsidan.

Det kan dock dröja ett tag innan spelaren blir matchklar för Helsingborg, eftersom det rör sig om en underårig spelare så behöver man vänta på FIFA:s godkännande vilket har för vana att dra ut på tiden.

LÄS ÄVEN: Moustafa Zeidan – Svenska talanger i England

Kusin med U21-stjärnan

Fotbollstalangen går i släkten för Moustafa Zeidans del, då han är kusin med Abdul Khalili och Imad Khalili, som båda spelat i HIF-stället. ”Abbe” var med under sommarens U21-EM Tjeckien där Sverige vann guld och spelar idag i turkiska Mersin İdmanyurdu, Imad har även han landslagsmeriter och spelar för Hammarby.

För den forne Aston Villa-spelaren har det hunnit bli 19 landskamper och fyra mål för det svenska P98-landslaget.

Moustafa Zeidan klar för Helsingborg:

Media (Custom)

bet365
bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply