Officiellt: Alen Halilovic ansluter till Las Palmas

Officiellt: Alen Halilovic ansluter till Las Palmas

Lånas ut för resten av säsongen

Det står nu klart att Hamburg SV:s lovande talang, mittfältaren Alen Halilovic, kommer att återvända till La Liga och Las Palmas på lån för resten av säsongen, efter att inte ha lyckats så bra i Bundesliga.

I somras värvade Bundesligajumbon Hamburg SV, något överraskande, FC Barcelonas mycket lovande prospekt Alen Halilovic. Den då 19-årige mittfältaren har under ett antal år haft ögonen på sig från flertalet storklubbar ute i Europa och mittfältaren har lovats bli någonting stort. Därför var det många som förvånades när Hamburg, som för närvarande ligger på en 16:onde plats i tabellen, med enbart 13 poäng, lyckades knipa åt sig Halilovic när Barcelona i somras var villiga att sälja kroaten, dock med en inbakat återköpsklausul.

Det har dessvärre inte gått jättebra för Halilovic i Bundesliga, och 20-åringen har inte fått starta en match sedan i oktober, och han har inte lyckats göra några större avtryck i vare sig den tyska ligan eller laget. Under en tid har det ryktats om att mittfältaren skulle kunna lämna på lån, för att få lite mer speltid och Las Palmas har nämnts, för att återkomma till en välbekant miljö i La Liga. ESPN rapporterar nu att affären är officiell och att mittfältaren skrivit på ett 18-månaders lånekontrakt med Las Palmas.

– Om båda parter inte är nöjda med situationen, då måste du kolla på en lösning. Vi önskar Alen allt det bästa under hans tid i Las Palmas, sade Hamburgs sportdirektör Jens Todt till klubbens hemsida.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365