Officiellt: Emir Kujovic går till KAA Gent

Emir Kujovic går till KAA Gent
bet365

Allsvenskans skyttekung lämnar för Belgien

Det blev idag under lördagen klart att Emir Kujovic, IFK Norrköpings och allsvenskans skyttekung, lämnar för att spela i begiska KAA Gent på ett kontrakt som sträcker sig tre år framåt.

IFK Norrköping, som även i år kommer försöka satsa på att vinna Allsvenskan och kunna försvara sin titel från föregående år, har förlorat en juvel i sin krona. Anfallaren Emir Kujovic har under en tid ryktats kunna vara på väg bort från de svenska mästarna och under lördagen blev det klart. SVT Sport skriver att Kujovic lämnar IFK Norrköping för belgiska KAA Gent. Under fredagen så var han inte medverkande på träningen i Norrköping då han genomförde läkarundersökningar inför övergången och de rapporterar vidare att de båda klubbarna är överrens om en övergångssumma och övergången skall ske med omedelbar verkan.

Sportexpressen skriver vidare att kontraktet kommer att gälla i tre år. Klubbarna har även de bekräftat övergången och Kujovic kommer inte att vara med i matchen mot Djurgården klockan 16:00 idag.

– Emir kommer till en klubb som satsar, sade spelarens agent Patrick Mörk.

– IFK vill tacka Emir för allt han har gjort och bidragit med i klubben. Han lämnar ett bra arv efter sig och vi önskar honom stort lycka tlll i sin framtida karriär, sade IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson i ett pressmeddelande.

Kujovic gjorde under Allsvenskans förra säsong 21 mål på 30 omgångar, vilket gjorde honom till Allsvenskans skyttekung. Aftonbladet rapporterar om att den målglade anfallaren kommer kosta Gent 500 000 euro, vilket uppnår till ungefär 4,7 miljoner svenska kronor med anfallaren som har ett halvår kvar på kontraktet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply