bet365

Ottmar Hitzfeld: ”Zidane lever på gamla meriter”

Ottmar Hitzfeld: "Zidane lever på gamla meriter"

Hitzfeld kritiserar Real Madrids president

Säger till den schweiziska tidningen Blick att en anställning av Zinedine Zidane är galet då han inte bevisat något som tränare.

– Att anställa Zinedine Zidane som ny tränare i Real Madrid är galet, säger Ottmar Hitzfeld som tidigare varit tränat Borussia Dortmund och Bayern München.

Den gamle storspelaren riktar nu kritik mot Real Madrid klubbledning med president Florentino Pérez i spetsen och menar att man inte han anställa en tränare som Zidane efter så kort tid inom tränaryrket.

– För honom är det som att ha vunnit på lotteri. Han lever endast på gamla meriter och på sitt namn som han byggde upp som spelare. Zidane har inte visat något som tränare och nu ska han vara tränare över de största stjärnorna i världen. Det är en väldigt svår uppgift, men jag tror att det kommer gå bra för honom, säger Hitzfeld som säger att hans karriär som spelare inte gör honom till en bra tränare.

– Bara för han var en bra spelare betyder det inte att han är en bra tränare, det beror mer på ledarinstinkterna, säger schweizaren.

KOMMER SPELA 4-2-3-1

Rapporter menar att Zinedine Zidane kommer att spela med en uppställning som skrivs till 4-2-3-1. Till nästa säsong ska Varane tillsammans med Sergio Ramos vara lagets ordinarie mittbackar, vilket öppnar dörren för Pepe att lämna klubben. Skulle Eden Hazard till klubben är det även en stor chans Gareth Bale gör sin sista säsong i klubben som han kom till sommaren 2013.

ÖVERTYGADE INTE I REAL MADRID CASTILLA

Totalt blev det 57 matcher för Zinedine Zidane på tränarbänken för Real Madrid Castilla. Med fransmannen vid rodret vann man 46,4 procent av sina matcher (Benítez hade 68 procent i A-laget) med 88 gjorda mål och 58 insläppa.

Med 19 spelade matcher denna säsong ligger laget på andra plats i Segunda División B (spanska tredjedivisionen) och har inte förlorat sen 7 november, dock har man spelat oavgjort i fem av sina sex senaste matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply