Oscar Wendt öppnar för Blåvitt: ”Det vore skitkul”

Succésvensken i Bundesliga öppnar för en återkomst till Allsvenskan

Oscar Wendt har tillsammans med Borussia Mönchengladbach överraskande kvalificerat sig för Champions League-spel. Nu öppnar svensken för en återkomst till Blåvitt i framtiden.

Borussia Mönchengladbach har överraskat och kvalificerat sig för spel i fotbollens finrum till nästa säsong. Nästa säsongs Champions League-klubb har under våren tyckt dit storklubb efter storklubb i Bundesliga och säkrade förra helgen spel i den ärofyllda turneringen till nästa säsong.

”Skitkul att springa ut på Ullevi”

Oscar Wendt, 29, som varit en bidragande faktor till lagets framgång under den schweiziska managern Lucien Favres styre, ser nu ut att gå mot ett nytt avtal med den anrika klubben. Men svensken som siktar in sig på att spela vidare med Borussia Mönchengladbach,medger att han håller ett öga på IFK Göteborg och meddelar samtidigt att han gärna drar på sig den blåvita matchtröjan.
– Det vore skitkul att komma tillbaka och springa in på Ullevi i den blåvita tröjan igen. Vi var ett skönt gäng som började tillsammans och som alla sedan flyttade ut. Vi brukar prata om det när vi träffas. Det vore givetvis en dröm, men det är mycket som ska passa och stämma, säger Oscar Wendt till DN.

”Vill alltid vara med”

Nästa vecka tar Erik Hamrén ut landslagstruppen till det viktiga EM-kvalmötet med Montenegro. Oscar Wendt berättar för DN att han var besviken över att få se sig förbisedd senast, men hoppas givetvis att han ska vara tillbaka i truppen den här gången.
– Jag vill alltid vara med. Om jag inte blir nominerad den här gången heller tänker jag ändå försöka kvalificera framöver. Att spela i Champions League är säkert ingen nackdel, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply