Orlov skjuter Gefle mot nytt kontrakt

AIK krigar allt jämnt i toppen om guldet, medan Gefle härjar i botten. Gefle har tagit viktiga poäng under de senaste omgångarna och ligger numera på en tolfteplats. Pelle Olssons mannar kan dock inte andas ut ännu, då de endast ligger tre poäng över GIF Sundsvall på kvalplats.

AIK började som förmodat matchen bäst och avancerde framåt. Lägen skapades från alla vinklar och håll, men aldrig de riktigt farliga chanserna. Gefle höll tätt bakåt och tog med det med sig en poäng från den första halvleken. Den första halvleken slutade 0-0.

AIK fortsatte att pressa Gefles defensiv, men med en mindre frihet. Gefle började till skillnad från den första halvleken anfalla och störde matchens maktbalans en aning. Det var också Gefle som skulle få det sista ordet sagt, då Jakob Orlov gav Gefle tre poäng i den 90:e minuten. Ett mål som kan vara en nyckel till ett nytt Allsvenskt kontrakt.

Gefle tar tre viktiga poäng och drygar ut avståndet ned till Sundsvall, medan AIK kommer allt längre ifrån toppen.