Orlov leder Gefle IF mot ett nytt kontrakt

Gefle IF ligger med sju omgångar kvar på en kvalplats. Läget börjar bli skarpt och om Olssons mannar inte vill kvala mot Halmstad BK eller något annat lag i Superettan är en vinst ett måste. Mjällby AIF ligger till skillnad från Gefle i ingenmansland, då de är på säker mark i mitten av tabellen. Vid en förlust mot Gefle kan de dock dras med i bottenstriden.

Gefle inledde matchen bäst och skapade chans på chans. I den 18:e minuten kom kallduschen, då Jakob Orlov sköt Gefle till ledning. Mjällby tog sig in i matchen en aning, men lyckades inte ta sig igenom Gelfles försvar. Den första halvleken var en chansfattig sådan och slutade 1-0.

Matchens andra halvlek var till en början jämn, men övergick snabbt till en fördel för Mjällby. Bortalaget jagade ett kvitteringsmål, men lyckades inte komma igenom Gefle-försvaret. Matchen slutade 1-0 till Gefle som allt jämnt är kvar på kvalplats, men som jagar ett nytt kontrakt.