Öppen match – ändå mållöst i Norwich

Det var två lag som möttes tidigt på lördagen som hellre smäller på extra i en duell, än dribblar den sista gubben. Första halvlek innehöll mängde av chanser och det var ett under att det endast stod 0-0 i halvtid.

Norwich behövde en seger idag eftersom man inte har vunnit än i PL i år. Det märktes när chanserna kom att Holt inte är inne i ett målstim, än. Holt, Bassong, Surman, Jackson m.fl. skapade mängder av chanser men bollen gick inte in. Närmst var Surman med ett curlat skott precis utanför.

West Ham var inte oävet trots att Carroll saknades. Nolan var extremt nära när han mötte en inspel ungefär vid straffpunkten, men sköt rakt på Ruddy. Det var en intensiv halvlek, men konstigt nog utan nätrassel.

Om första halvlek var jämn, var början av andra minst lika jämn. Inget av lagen tog tag i taktpinnen ordentligt och chanserna som kom var i princip endast långskott, Simeon Jackson hade det bästa men Jääskeläinen klarade precis.

Det skulle dock bli West Ham som ägde matchen mer och mer med cirka 20 minuter kvar, men man skapade inte mycket trots spelövertaget. Anmärkningsvärt är att Yossi Benayoun kom in för West Ham och spelade för The Hammers för första gången på fem år. Harry Kane, på lån från Tottenham, hade chans att avgöra för Norwich i den 90:e minuten i ett friläge, men sköt tamt rakt på Jääskeläinen. Även Snodgrass fick ett ypperligt läge att avgöra för Norwich på övertid, men även han missade.