bet365

Olivier Giroud förväntas förlänga med Arsenal

bet365

Från sågad till tokhyllad – Olivier Giroud nära ny förlängning med Arsenal

Arsenals franske anfallare Olivier Giroud har under sin tid i klubben fått varierande respons på sina insatser. Under säsongen har trettioåringens insatser i enskilda matcher gjort honom till en av lagets absolut viktigaste spelare. En kontraktsförläggning ska vara just vad Arsenal har i kikaren.

Det ska alltså, enligt Sky Sports, vara Olivier Giroud själv som hintat om att en kontraktsförläggning med Arsenal ska vara inom räckhåll. Fransmannen har 18 månader kvar på sitt kontrakt och hoppas, med hjälp av sina strålande prestationer på sistone, förlänga det. Det har ännu inte kommit några uppgifter om det eventuella kontraktets längd eller möjlig löneförhöjning, men att saken ligger på Wengers skrivbord är ett som är säkert.

Giroud värvades under sommaren 2012 till Arsenal från franska Montpellier och var tänkt som det blivande förstavalet i anfallet. Med facit i hand har så inte blivit fallet och Giroud har ofta fått utstå kritik för det uteblivna uppfyllandet av förväntningar. Istället för att använda Giroud som förstaval som central forward har Arséne Wenger satsat på Alexis Sanchez.

Giroud har dock visat sig vara en så kallad ”super sub” under den pågående säsongen. I flera matcher då Arsenal behövt ett mål har fransmannen blivit inbytt och gjort avgörande prestationer. Däribland flera mål.

Arsenal har under januari försökt värva Andrea Belotti för att förstärka anfallet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply