Officiellt: Yngste hattrick-skytten i Eredivisie till Valencia

Zakaria Bakkali ansluter till La Liga-klubben som bosman

Den spanska storklubben Valencia fortsätter att värva i sommar. Nu står det klart att den offensivt skicklige och lovande spelaren Zakaria Bakkali, 19, har skrivit på för La Liga-klubben.

Under gårdagen stod det klart att La Liga-klubben Valencia köpt loss anfallaren Santi Mina från Celta Vigo för tio miljoner euro. Idag har klubben slutfört ytterligare en ung och intressant värvning på transfermarknaden. Denna gången blev det däremot ett rejält bosman-fynd från PSV Eindhoven för storklubben.

Vi på Silly Season Sverige skrev tidigare idag om uppgifterna gällande att 19-årige spelaren Zakaria Bakkali var på plats för att genomföra sin läkarundersökning med ligafyran. Och nu på måndagskvällen står det klart att talangen officiellt har skrivit på för spel med spanjorerna. Övergången sker på fri transfer för spelaren vars kontrakt löpte ut med PSV Eindhoven den här sommaren.

Historiskt ung tremålsskytt

Det är också en problematisk säsong som spelaren har bakom sig, med ingen speltid för holländska storklubben och bara enskata inhopp för b-laget. Anledningen till detta är att den 19-årige talangen vägrade förlänga kontraktet med den holländska klubben och därmed petades som konsekvens. Han fick sitt stora genombrott i PSV Eindhoven däremot säsongen 2013/2014 då han bland annat blev tidernas yngste tremålsskytt i Eredivisie, med sina dåvarande 17 år och 196 dagar.

Spelaren som nu har skrivit på ett femårskontrakt med den spanska storklubben kommer nu att flyga till Österrike för att inleda försäsongsträningen med laget.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365