Officiellt: West Ham värvar Alvaro Arbeloa

Officiellt: West Ham knyter till sig Arbeloa

Premier League-klubben värvar spanjoren gratis

Alvaro Arbeloa återvänder till Premier League. West Ham har knutit till sig den spanske högerbacken som senast spelade i Real Madrid, bekräftar London-klubben på sin Twitter. 

Mellan 2007 och 2009 var Alvaro Arbeloa den givne högerbacken i Liverpool. Sedan återvände spanjoren till Real Madrid, dit han kom som 21-åring, där han under sina första säsonger efter comebacken var en viktig spelare. De senaste åren har han dock allt mer förpassats till bänken, innan han i våras förkunnade att han inte förlänger sitt kontrakt med huvudstadsklubben och därför kunde gå som bosman under sommaren.

Två EM-guld och ett VM-guld – gratis

Den situationen har West Ham nu utnyttjat. Under onsdagskvällen bekräftade klubben att 33-åringen skrivit på för Premier League-klubben. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.
Gratis får nu West Ham en rutinerad högerback med en lång meritlista. Ett VM-guld, två EM-guld, två Champions League-vinster och en La Liga-titel har spanjoren vunnit – och kommer garanterat bidra med den rutinen under den kommande säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply