Officiellt: Villarreal värvar dubbelt från Malaga

Malaga tappar två tongivande spelare till konkurrenten Villarreal

Villarreal är ute på transfermarknaden och det med besked. Idag offentliggjorde man att man gjort klart med de bägge Malaga-kuggarna Samuel Garcia och Samu Castillejo.

Efter en svag vårsäsong vill Villarreal förstärka och bredda truppen. Ikechukwu Uche har redan lämnat och Luciano Vietto ryktas bli klar för Atletico Madrid i sommar. Samtidigt har man bekräftat att mittbacken Chechu Dorado troligtvis lämnar klubben till förmån för yngre förmågor.

Värvar ungt

Därför är det nu inte förvånande att man kan presentera två nyförvärv. Samu Castillejo är en 20-årig mittback som fick spela 34 matcher för Malaga förra säsongen och imponerade stort där. Lagkamraten och yttern Samuel Garcia är 24 år och gjorde förra året 5 mål på 32 matcher och bidrog starkt till att Malaga slutade på den övre halvan av tabellen:

”Jag är väldigt entusiastisk över att ta ett nytt kliv i min karriär,” berättade Garcia till Villarreals hemsida.

”Villarreal är det perfekta stället att vara för att fortsätta utvecklas som spelare.”

Även Castillejo ser fram emot att få representera ”El Submarino Amarillo”:

”Jag känner mig verkligen tacksam till Villarreal för att de gett mig den här möjligheten och jag hoppas att jag kan göra det bästa av den.”

”Det här är en bra klubb som litar på ynglingar och jag vill betala tillbaka det förtroendet.”

Har även plockat in målvakt

Tränaren Marcelino har inte bara plockat in Malaga-duon utan har även lånat Paris Saint-Germains unga målvakt Alphonse Areola, som ersättare till landslagsmålvakten Sergio Asenjo, som ådrog sig en skada på det främre korsbandet och blir borta en bit in på nästa säsong.

Både Garcia och Cstillejo har skrivit på för fem år och låneavtalet med Areola löper säsongen ut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply