Officiellt: Valencia-talangen lånas ut

Fede Cartabia lämnar för spel i Deportivo La Coruña

Spelaren som förra säsongen var utlånad till Córdoba kommer under den kommande säsongen att spela för Deportivo La Coruña, det skriver den galiciska klubben på sin hemsida.

Efter att den då väldigt lovande talangen Fede Cartabia anslutit till Valencia CF var det många som hoppades på att argentinaren skulle blomma ut till att bli en av de bästa spelarna i den spanska ligan. Cartabia lämnade Sportivo Bombal Club för att provspela för FC Barcelona och Valencia, spelaren gillades av Jose Antonio Pizzi som var tränare för ’Los Che’ och valde därför att köpa loss honom då han spåddes en fin framtid. 2013 fick Cartabia göra sin första match i Valencia-tröjan då han debuterade mot AC Milan i försäsongsturneringen International Champions Cup. Många såg då fram emot att se spelaren i La Liga men den kommande säsongen skulle inte alls bli som Cartabia ville då det blev 25 matcher och noll mål för spelaren som många hade förväntat sig mer av. Valencia valde då att låna ut honom till nykomlingen Córdoba där det skulle gå lite bättre för den numera 22-årige offensive mittfältaren. Det blev fyra mål på 30 matcher hos de grönvita nykomlingarna men säsongen kantades även av bråk på grund av problem med spelarens attityd.

Fede Cartabia lånas ut igen

Nu har man valt att låna ut Fede Cartabia igen för hoppas på ett bättre utfall än förra säsongen. Denna gången kommer han att spela i Deportivo La Coruña dit han kommer för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen samt börja träna med sina nya lagkamrater i början av nästa vecka. Spelaren lämnar inom kort Valencias försäsongsläger för att resa till A Coruña, det rapporterar den galiciska klubben på sin hemsida.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply