Officiellt: Swansea hämtar tillbaka Barrow

SVENSKFOSTRADE TALANGEN ÅTERVÄNDER TILL SWANSEA

Det har inte ens gått en månad sedan Swansea valde att släppa iväg den 22-åriga gambianen till Blackburn på lån – nu ropas Modou Barrow tillbaka på kort varsel för att rädda den walesiska klubbens truppsituation.

Det var i början av augusti som Swansea och Blackburn kom överens om ett låneavtal som skulle sträcka sig över tre månader – dels för att främja Blackburns tunga skadesituation, samt ge den lovande 22-åringen välbehövlig speltid. Sedan sin ankomst till The Riversiders har det blivit 1 start och 4 inhopp för Östersunds-värvningen i ett Blackburn som har inlett till snudd på katastrofalt.

Nu meddelar Swansea att Modou Barrow kallas tillbaka till Swansea med kort varsel efter att skickat iväg Nathan Dyer på ett säsongslångt lån till Leicester City. Säsongsdebuten på Liberty Stadium kan ske redan under helgens drabbning i Premier League, då Swansea ställs mot nykomlingen Watford.

Sensationell värvning

Det var få som inte höjde på ögonbrynen när Swansea meddelade att de gjort klart med Barrow från Superettan-klubben Östersunds FK. Övergången i sig är unik då den kvicka yttern även blev den första gambianen i historien att spela för en Premier League-klubb. Trots hård konkurrens lyckades Barrow göra 11 framträdanden i Premier League samt en kort lånesejour i Championship-klubben Nottingham Forest.

Barrow anlände till Sverige från Gambia 11 år gammal och har innan sin flytt till England representerat en rad svenska klubbar – däribland IFK Norrköping, Varbergs BoIS och Mjölby Södra.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply