Officiellt: Swansea City värvar Fernando Llorente

Fernando Llorente läkarundersöks av Swansea

Spanjoren klar för spel i Premier League

Swansea City har tappat både Bafetimbi Gomis och Alberto Paloschi på anfallsfronten och förstärkning behövdes inför den stundande Premier League-säsongen som ligger runt hörnet. Under fredagskvällen presenterades Fernando Llorente på klubbens hemsida.

Med Bafetimbi Gomis skickad på lån till Marseille och Alberto Paloschi såld till Atalanta var det glest med anfallare i Swansea Citys trupp. Endast Marvin Emnes kunde räknas som renodlad anfallsspelare. Nu står det dock klart att Swansea förstärker med Fernando Llorente. Klubben bekräftar på sin officiella hemsida att man är överens med Sevilla om en övergång.

Swansea skriver att ett tvåårskontrakt är skrivet med den 195 cm långe spanjoren och att han kommer få bära nummer nio på ryggen.
Redan idag, lördag, kan Swansea-supportrarna få se sin nya anfallare i den vita hemmatröjan när de ställs mot franska Stade Rennais i en vänskapsmatch på Liberty Stadium.

Llorente har så här långt i sin fotbollskarriär bland annat vunnit både EM och VM med Spanien, blivit italiensk mästare vid tre tillfällen med Juventus och segrat i Europa League med Sevilla.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply