Officiellt: Svensson lämnar IFK Göteborg

Gustav Svensson flyttar till Kina

IFK Göteborg blir av med en av sina absolut viktigaste spelare. Idag blev det klart att mittfältsstrategen Gustav Svensson lämnar Blåvitt för kinesiska Guangzhou R&F. 

– Alltid tråkigt att tappa så skickliga spelare, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida. 

Gustav Svenssons eventuella flytt till Kina och Guangzhou R&F har varit en illa bevarade hemlighet i några dagar nu. Även om klubbarna varit överens har Svensson varit noga med att han själv inte skrivit på något kontrakt ännu. Men efter ett besök i Kina kan nu även mittfältaren bekräfta att affären är klar.

– Allt känns väldigt bra! Staden var över förväntan. Den är väldigt modern och internationell. Klubben är en storsatsande klubb som har tydliga visioner och framtidsplaner. Och jag vet att jag och min familj kommer trivas väldigt bra här, säger 28-åringen till Fotbollskanalen.

Den svenske landslagsmannen har skrivit på ett tre-årskontrakt med den kinesiska klubben. En affär som även spelarens agent Carl Fhager verkar vara tillfreds med.

– Besöket har gått helt som planerat och flutit på bra. Mottagandet har varit väldigt trevligt och proffsigt, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg får enligt GT fem miljoner kronor för affären. Men trots pengarna framgår det tydligt att sportchefen Mats Gren hellre hade behållit sin guldklimp.

– Det är givetvis oerhört tråkigt att vi förefaller att tappa en av våra bästa spelare under 2015, som dessutom är landslagsman. Samtidigt har jag förståelse för att Gustav vill utomlands ytterligare en sväng. Han blir 29 år i februari och det här kanske är den sista möjligheten i karriären att komma i väg, sa han till GT innan affären var i hamn.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply