Officiellt: Svensken klar för danska ligan

Efter många om och men blev svenske Erik Friberg, som värvades till Bologna från Malmö FF i vintras, i dag till slut klar för danska Esbjerg. Men det var en långt ifrån okomplicerad affär för alla inblandade parter. 

Det hela startade med att Friberg, som under hösten kopplats ihop med klubbar som Malmö FF, Elfsborg och just Esjberg under hösten, valde att riva sitt kontrakt med den italienska Serie B-klubben, och efter det gick Bolognas officiella hemsida ut med att 28-åringen hade skrivit på för Elfsborg här hemma i Sverige. Något som dock visade sig vara helt felaktiga uppgifter. Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson dementerade nämligen att mittfältaren skrivit på för klubben. 

– Det stämmer absolut inte, det kan jag garantera. Friberg blir nog dansk, sa Andreasson då enligt journalisten Marcus Wulcan.

Men, som sagt, nu har Friberg enligt Bolognas hemsida till slut skrivit på för Esbjerg, som just nu ligger åtta i den danska ligan. Den danska klubben har dock inte bekräftat övergången än. 


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365