bet365

Officiellt: Suarez lämnar Barcelona

Denis Suarez har gjort sitt i den spanska storklubben

Efter att ha spenderat fjolårssäsongen på lån i Sevilla lämnar nu Denis Suarez permanent FC Barcelona för att fortsätta karriären i Villareal. – Idag börjar jag en ny resa full av utmaningar och möjligheter i Villareal, skriver Suarez på sin Instagram.

För ett par veckor sedan lämnade Pedro FC Barcelona för fortsatt spel i Chelsea – trots att den katalanska giganten har transferförbud och inte får ersätta spanjoren förrän i januari. Då kommer som bekant Arda Turan och Aleix Vidal in i bilden, men fram tills dess står man utan ersättare. Istället får man lita på den egna akademin – något som inte minst syntes i gårdagens match mot Malaga, där hela fem spelare på bänken tagit steget genom Barcelona B, och flera spelat i klubben sedan tidiga tonåren.

”Tack för förtroendet”

Därför kommer det kanske lite som en överraskning att Barca nu väljer att släppa ytterligare en spelare. Denis Suarez, som kom till just Barcelona B för två säsonger sedan, har skrivit på för Villareal, det bekräftar den spanska klubben på sin hemsida. – Idag börjar jag en ny resa full av utmaningar och möjligheter i Villareal. Tack för förtroendet, skriver 21-åringen på sin Instagram.

Flera möjligheter för återköp

Skulle den offensive mittfältaren utvecklas så pass mycket i Villareal att FC Barcelona ändå känner att de är sugna på spanjoren finns flera möjligheter till det. Efter den här säsongen har klubben en återköpsklausul, och sedan ytterligare en efter nästa säsong. Skulle klubben välja att inte utnyttja någon av de klausulerna har man efter det första tjing på spelaren om Villareal skulle vilja sälja.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply