Officiellt: Spanske succéanfallaren till Porto

Porto kontrakterar La Ligas succéman

Efter rykten den senaste tiden är det nu officiellt, Alberto Bueno skriver kontrakt med Porto.

Flera stora klubbar runt om i Europa har jagat Rayo Vallecanos 27-årige målspruta Alberto Bueno. Den Real Madrid-fostrade anfallaren kom till Rayo för två säsonger sedan och har denna säsong lyckats göra 17 mål för Vallecas-laget. Buenos genombrott har inte gått helt omärkt förbi och flera klubbar från bland annat engelska Premier League och Portugal sägs ha följt spelaren på närmare håll. Nu står det klar att spanjoren flyttar till FC Porto efter säsongen, det bekräftade klubbens president Pinto da Costa för Jornal de Noticias sent på söndagskvällen.

”Vi har planerat den kommande säsongen under en längre tid. Vi kan bekräfta att vi värvat Sergio Oliveira, Carlos Eduardo samt Alberto Bueno” berättade Costa.

Presidenten berättade även att värvningen var en av tränare Julen Lopeteguis högst uppsatta namn på listan över spelade han ville värva till nästa säsong.

Bueno har tidigare spelat i Real Valladolid, Derby County och Real Madrid, dock blev det bara tre mål i det spanska huvudstadslaget innan han skrev på för Valladolid.

Flera La Liga-spelare i klubben

Bueno blir inte den första La Liga-spelaren att gå till klubben. Sen innan hittar vi bland annat Adrián López som tidigare spelat i Atlético Madrid, Casemiro som kan stanna ett år till i klubben då han är på lån och Óliver Torres som även han är på lån från Atlético. I Porto ska bland annat Bueno vara ersättare till Jackson Martínez som med största sannolikhet kommer att lämna för Premier League nästa säsong och det kommer inte att bli en lätt uppgift. Porto har dock en vana att få igång och utveckla spelare till världsklass och man hoppas att spanjoren nu ska höja sin nivå ytterligare några steg.

Bueno kommer som bosman till den portugisiska klubben.

 

SE ÄVEN: Hyllningen: ”Depay kan bli som Cristiano”

SE ÄVEN: Maradona: ”Fotbollen är en lekplats för de korrumperade”

SE ÄVEN: Fransk media: Ángel Di Maria lämnar United

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply