Officiellt: Shpetim Hasani återvänder till Allsvenskan

Den före detta Allsvenska målsprutan är tillbaka i den svenska högstadivisionen efter en sejour i utlandet. Det är GIF Sundsvall som har värvat den 32-årige anfallaren.

Shpëtim Hasani är en rutinerad Allsvensk målskytt med ett bra facit under sina år i högstadivisionen. I IFK Norrköping gjorde han 25 mål på 75 matcher under tre säsonger. Sedan spelade han två år mellan 2012-2014 i Örebro SK, där blev det 21 mål på 50 matcher. Sedan var han i polska Gornik Leczna, men där uteblev succén.

Nu är han tillbaka i Allsvenskan, och denna gång är det GIF Sundsvall han ska representera, och förhoppningsvis för hans och klubbens del göra mycket mål för.

– Det känns bra att komma hit och jag känner mig laddad. Serien i Polen tog nyligen slut och jag har hållit igång själv så det känns bra, säger Hasani till klubbens hemsida.

”Skönt att vara tillbaka”

Han tycker att det känns bra att återvända efter en något misslyckad sejour i utlandet, även om det på sina sätt var nyttigt 32-åringens utveckling.

– Det känns väldigt bra att flytta tillbaka till Sverige och till Sundsvall. Det var lärorikt att vara utomlands och få erfarenhet från en annan liga, men det är skönt att vara tillbaka och jag är glad över att vara här i Sundsvall. GIF Sundsvall har visat intresse ganska länge och det var egentligen nära en flytt förra året, men det blev inte så då utan det blev nu istället, säger han till hemsidan.

Sportchefen Urban Hagblom är nöjd med värvningen av Shpëtim Hasani.

– Shpëtim Hasani blir en intressant tillgång till vårt Allsvenska lag. Shpetim är en dokumenterad målskytt i alla klubbar han spelat för. Det får han gärna fortsätta med i GIF Sundsvall. Vi är mycket glada att vi löst detta och att han blir tillgänglig omgående, säger han till hemsidan.

Anfallaren har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2016.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply