Officiellt: Seon-Min Moon förlänger med Djurgården

Djurgården skriver treårskontrakt med Seon-Min Moon

Efter att tillbringat hösten i Stockholmsklubben väljer nu Seon-Min Moon att skriva kontrakt med Djurgården som innebär att han spelar i klubben de tre kommande säsongerna.

I höstas kom Seon-Min Moon till Djurgården från Östersund och efter att ha imponerat med sin fart och teknik står det klart att Djurgården kontrakterar spelaren som enligt klubben är en tilltänkt pusselbit i lagbygget inför kommande säsonger.

Klubbens sportchef Bosse Andersson är nöjd med värvningen och säger till klubbens hemsida att det egentligen aldrig var något tvivel om att spelaren skulle fortsätta i klubben.

– Vi hade ju diskussioner innan Moon kom till oss att han skulle ansluta till truppen 2016. Sedan blev det ju väldigt olyckligt med Martin Broberg när han gick till Örebro samtidigt som Haris Radetinac gick sönder. Så då ordnande vi en kortsiktig lösning genom att frigöra Moon från Östersund med ett korttidskontrakt, säger han som snabbt märkte att sydkoreanen trivdes bra i DIF.

– Då var det ju så att han ville känna på hur tiden hade varit här innan han tog ett beslut. Sen bjöd vi in hans familj i oktober och efter det har det inte funnits några frågetecken utan nu kör vi en långsiktigt satsning där han skriver ett treårskontrakt med Djurgården. Han säger att han aldrig har trivts så bra som fotbollsspelare som här hos oss och kommer att vara med och konkurrera om en plats för att se till att DIF blir ännu bättre.

”Väldigt imponerad av Djurgården”

Moon har fått visa upp sig ett antal gånger för Djurgårdspubliken och spelaren själv trivs väldigt bra i den svenska huvudstaden.

– Jag är väldigt imponerad av allt jag har sett här i Djurgården. Mina föräldrar var här och var mycket belåtna med hur jag hade det och de var även på Tele2 Arena och såg matchen mot IFK Göteborg. Så jag trivs otroligt bra här i Djurgården, säger Moon som är mycket nöjd med att kunna spela vidare i den blårandiga tröjan.

– Jag är väldigt glad för kontraktet och tror och hoppas att jag kan utvecklas bra här i Djurgården under de här tre åren. Självklart satsar jag på att få mycket speltid och ta nya steg både spelmässigt, taktiskt och fysiskt, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply