Officiellt: Salah klar för Roma

Roma har gjort klart med Chelseas Mohamed Salah

Mohamed Salah fortsätter att lånas ut från Chelsea. Efter fjolårets framgångar på lån i Fiorentina har nu Roma nappat och lånat Salah för nästa säsong.

När Mohamed Salah värvades av Chelsea från Schweiziska FC Basel i kamp med bland annat Liverpool var förväntningarna skyhöga på 23-åringen, men sedan övergången har det bara blivit 2 mål på 19 matcher och inga riktigt minnesvärda prestationer för egyptiern på Stamford Bridge. Därav valde man att låna ut Salah till Fiorentina förra säsongen där det genast gick mycket bättre och Salah krönade en fin säsong med att göra 9 mål på 26 matcher i Italien.

Men trots det har han inte imponerat tillräckligt på José Mourinho för att slåss om en plats i Chelseas trupp. Därför blev det nu officiellt att 23-åringen lånas tillbaka till Serie A, och seriekonkurrenten AS Roma, trots att Fiorentina var intresserade av ytterligare ett lån.

Köpoption inskriven

I samband med utlåningen står det också klart att det ingår en köpoption, vilket innebär att Roma när som helst under låneperioden kan välja att aktivera optionen för att värva Salah på en permanent övergång. Huvudpersonen själv är nöjd över att ha skrivit på för Roma, något han berättade för klubbens hemsida:

”Jag tror att alla här har ambitionen och att alla vill vinna titeln. Det skulle vara fantastiskt för oss och för fansen. Alla kommer göra sitt bästa för att fansen ska vara glada.”

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply